25 Ocak 2013 Cuma

Şu renkli şeylere de bir bakın..!!


Bu makaronlar bir harika. Görüntüsü muhteşem. Zannediyorum ki tadı da öyledir. Kızlar 14 şubatta sevgilime ne alabilirim diye düşünmeyin bence bu makaronlar tam size göre. Hem kendi elinizle yapmış olursunuz hem de sizin eliniz değdi diye daha da değerli olmuş olur. Bu da sevgilinizin çok hoşuna gider. Şimdi nasıl yapılıyormuş bir bakalım :)

MALZEMELER
2 Yumurta ( Beyazı alınacak )
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
6,5 Yemek Kaşığı Badem Unu
İç Kreması için
113 Gram Bitter Çikolata
Yarım Su Bardağı Krema
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
HAZIRLANIŞI 

1.    Kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
2.    Çikolata parçalarını ilave edip eriyene kadar karıştırın ve soğumaya başladığı zaman tereyağını ilave edin ve karıştırın.
3.    Çikolatayı tekrar soğumaya bırakıp, pudra şekeri, badem unu ve kakaoyu mutfak robotunda iyice karıştırın.
4.    Yumurta aklarını mikserin orta ayarında çırpıp, hızını arttırarak 5 yemek kaşığı toz şekeri azar azar ekleyin.
5.    İyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin ve kakaolu karışımın yarısını eleyerek karıştırın.
6.    Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında boşluk olacak şekilde sıkın.
7.    Fırın tepsinizi tezgahınıza birkaç defa vurun.
8.    Bu işlem sonrasında makaronların üzeri biraz kuruyuncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
9.    Daha önce 175 °C ayarlamış olduğunuz fırında 10 dk. pişirin.
10.  Pişen iki makaron arasına hazırladığınız çikolata ganajı sürerek birbirine yapıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder